Tags

, ,

Dansk Horror Selskab.

En søndag i starten af september mødtes jeg med en række danske horrorforfattere (og et par forlæggere) på Hald Hovedgaard for at stifte en forening for dansk horror skrevet til voksne læsere. Den kom til at hedde Dansk Horror Selskab.

Grunden til, at vi havde fået den idé, er, at vi befinder os midt i en bølge af nye horrortalenter i disse år. Det er ikke set i samme omfang, siden midten af 90erne, hvor den generation af horrorforfattere, jeg selv tilhører, debuterede. Den store forskel på dengang og nu er, at det i dag sker på små forlag og blandt selvudgivere. Men det betyder ikke, at talenterne er mindre eller fortjener mindre opmærksomhed. Faktisk tværtimod.

Jeg havde den ære at blive valgt til formand for Dansk Horror Selskab, som tæller medlemmer både blandt den nye generation af horrorforfattere og os lidt ældre. Dansk Horror Selskab er for alle, der har skrevet horror eller har ydet en indsats for at fremme genren. Dansk Horror Selskabs fokus er voksenlitteratur, men definitionen på ‘horror’ er så åben som muligt.

ÅRETS BEDSTE DANSKE HORRORUDGIVELSE

Dansk Horror Selskabs fornemmeste opgave bliver uddelingen af en årlig pris til Årets Bedste Danske Horrorudgivelse, skrevet på dansk med fokus på voksne læsere. Prisen vil blive overrakt første gang til Krimimessen i Horsens 2012. I juryen sidder Jette Holst, Janus Andersen, Jakob Stegelmann, Rikke Schubart og Lars Bukdahl.

Fra stiftelsen af Dansk Horror Selskab på Hald Hovedgård, fra venstre: Patrick Leis, Nikolaj Højberg, Christian Reslow, Helle Tietgen Tofft, Henrik Sandbeck Harksen, Jacob Hedegaard Pedersen, Jonas Wilmann, Steen Langstrup og Michael Kamp.

Reklamer