Tags

, , ,

‘Frygt fabrik fælde’s pulserende hjerte findes i mine øjne i de historiske dele af historien, og helt centralt i disse er fabrikkens direktør Theodor Wilchen-Harbroe og hans okkulte samling.

Vi møder ham og præsenteres for samlingen i 1917, hvor han forsøger at overbevise Københavns spidser om nødvendigheden af at grundlægge et okkult museum i København.

Her føres vi, sammen med gæsterne ved et større middagsselskab, gennem den omfattende samling i loftslokalerne i direktørvillaen, der som det var skik dengang lå på fabriksområdet.

Direktøren var en berejst mand, og samlingen bestod af religiøse, okkulte, magiske og mystiske effekter, som han selv havde indsamlet under sine rejser til verdens fjerneste afkroge.

At skabe denne samling var et fascinerende sidespor i arbejdet med at skrive historien. Der gik uger med at søge viden og samle materiale om effekter, som kunne tænkes at findes i samlingen. Jeg spurgte om hjælp på Facebook og fik overvældende mange forslag.

Det giver ikke mening at takke folk i en lydbog, da det vil ende med en lang kedsommelig opremsning af navne, men der er tak til alle, der bidrog med idéer og forslag i bøgerne, når de udkommer til november.

Direktørens projekt slog i øvrigt fejl. Han fik aldrig grundlagt sit museum. Samlingen blev for tid og evighed på sin plads i den gamle villa. Selvom historien selvfølgelig er fiktion, så findes langt de fleste af samlingens effekter i virkeligheden, og var det lykkedes ham at få sit museum, så ville jeg med garanti have besøgt det.

Hvad med dig?

‘Frygt fabrik fælde’ kører i øjeblikket som lydbogsserie på eReolen. Den kan lyttes gratis ved at klikke her.