Tags

, , , , ,

For noget tid siden fortalte jeg her på bloggen om direktør Theodor Wilchen-Harbroes okkulte samling i ‘Frygt fabrik fælde’ og beskrev dengang også, hvordan mange af genstandene i samlingen er virkelige nok, og hvordan jeg fik samlet informationer om disse.

Læs indlægget om Den okkulte samling her

Men hvad jeg ikke fortalte ved den lejlighed er, at samlingen også rummer en del fiktive genstande (hvilket nogle læsere hurtigt gjorde opmærksom på), bl.a. et skrin med aske, som Theodor under fremvisning af samlingen forklarer stammer “fra i hvert fald en af de uheldige kvinder, der blev beskyldt for hekseri og brændt på bålet i Gillskov.”

Han forklarer videre: “Her i Danmark fandt den største hekseproces sted ved Rågebo, en nu forladt by i Gillskov i Nordsjælland i 1617. Det siges, at bålene brændte i syv dage og syv nætter, så mange var heksene. Selv kongen, Christian IV, skal have været til stede under processen.”

Selvom det er sandt, at Christian IV var dybt involveret i hekseafbrændingerne — de blev udført på baggrund af en af hans love — så er ovenstående hekseafbrænding fiktion og stammer fra min roman-trilogi ‘Plantagen’, og det gør både Gillskov, Gillsby og Rågebo også.

‘Plantagen’ er måske den af mine tidligere bøger, der minder mest om ‘Frygt fabrik fælde’. ‘Plantagen’ er min længste historie indtil videre. Den fylder tre bind. Den er ikke udgivet som lydbog, men den fås både som papirbog og e-bog.

Gillsby er en fiktiv by, jeg skabte helt tilbage i midten af 90erne til min anden roman, ‘Blodets nætter’. Men jeg har brugt den flere gange siden — og den er endda dukket op i en roman af Patrick Leis også.

Du kan læse mere om Gillsby her.

Direktørens samling rummer også andre fiktive effekter lånt fra andre af mine bøger. Har du bemærket nogen af dem?