Tags

, , ,

Bemærkede du, at øen Kematian fra ‘Ø’ dukkede op i ‘Frygt fabrik fælde’?

Det gjorde den på det sted i handlingen i 1917, hvor direktøren viste sin okkulte samling frem i håbet om at overbevise Københavns spidser om behovet for et okkult museum i byen.  Midt i det hele fornemmede han, at hans publikum var ved at glide ham af hånden, og han hurtigt gennemgik derfor visse af samlingens genstande i tankerne håbet om at finde lige præcis den rette effekt, der vil igen ville fange alles opmærksomhed.

Blandt de ting han kort overvejede var “Talismanen fra Kematian, som han fik af urfolkets troldmand i 1903 efter at have skåret sig på noget i vandet. Han fandt siden ud af, at hensigten med talismanen ikke var at helbrede ham, men at forhindre ham i at vende tilbage fra døden, skulle han ikke overleve sit ubetydelige sår.”

Urbefolkningen er enten ikke længere på Kematian i dag, eller også gemte de sig under handlingen i ‘Ø’. Men den gode direktør Theodor må altså have overlevet et besøg på øen i 1903, om det så skyldtes held eller talismanen, tør jeg ikke sige.

Kematian er i øvrigt en fiktiv ø, så det altså ikke muligt at lade næste ferie gå dertil. Det ville næppe heller være klogt. Kematian er ikke noget godt sted. Navnet ‘Kematian’ er forresten et indonesisk ord, der slet og ret betyder ‘død’.

Hav en god halloween i aften.