Tags

,

Danmarksbloggen anmeldte tilbage i september første afsnit af lydbogsserien ‘Frygt fabrik fælde’, men nu er de klar med en grundig anmeldelse af den samlede historie i bogform.

Lidt specielt er der to anmeldere på jobbet. Dorte Thorsen, 49 år, og syttenårige Anna Margrethe Thorsen Frederiksen. To generationer anmelder samme bog. Det er i sig selv et interessant eksperiment.

Dorte Thorsen giver bogen blandt andet disse ord med på vejen: “Så kan man i virkeligheden på et eller andet meta-plan tolke fabrikken derhen, at der er tale om Danmark? Et Danmark, hvor de få bestemmer over de mange. Et Danmark, som er bygget på en gammel kultur af blod og ofringer, og som i øjeblikket lukker sig inde bag jernlågerne, mens mørket trækker sig sammen. Et Danmark i frygt og som en fælde for alt menneskeligt. Danmarksbloggen ville slet ikke være overrasket, hvis det var meningen – og det er blændende godt lavet og pakket ind i den horror, som Langstrup mestrer så formidabelt.”

Mens Anna Margrethe Thorsen Frederiksen skriver: “Det er meget opfindsomt og innovativt, at bogen er opdelt i længere episoder, som igen er opdelt i kapitler, hvor overskriften er en tidsangivelse. Det skaber lidt en tv-serie-agtig følelse, så man ligesom man kan se en episode af en tv-serie, så kan man læse en episode. Og som man kan binge-watche en tv-serie, så kan man også binge-læse en bog, i hvert fald de her to bøger.”

Anmeldelsen er lang og grundig og kan læses i sin helhed HER.