Tags

, , , ,

Min nye novellesamling, ‘I lygternes skær’, indeholder elleve noveller, der alle har i hvert fald ét ben i gysergenren. Novellesamlinger kan være lidt svære at fortælle om, fordi de jo i sagens natur indeholder en række forskellige, korte historier, der lidt trækker i forskellige retninger. Så i stedet for at fortælle om samlingen vil jeg de næste uger fortælle lidt om hver af de elleve noveller.

Så, lad os starte med den første.

 

 

SPIS MIG, DRIK MIG.

Jeg skrev ‘Spis mig, drik mig’ i 2013 i en periode, hvor jeg skrev mange noveller. De fleste dog socialrealistiske og humoristiske. Disse udkom i 2015 i samlingen ‘Amerikansk olie’. Men der blev altså også tid til at skrive en enkelt gysernovelle midt i det hele.

‘Spis mig, drik mig’ har lånt titlen fra et Marilyn Manson-album, ‘Eat Me, Drink Me’, og rummer også en smule inspiration fra dette album. ‘If I was your vampire’ er et andet nummer fra samme album, og temaet i novellen er netop det. En leg med tanken om at være vampyr. Ikke en egentlig vampyr-historie, men en historie inspireret af de subkulturer, hvor folk lever, som var de vampyrer. Undgår solen, klæder sig i sort, drikker hinandens blod og så videre. Et dystert rollespil med mulighed for at gå helt galt. Den slags kan jo sagtens inspirrere en gyserforfatter.

Grunden til, at jeg valgte at starte samlingen med netop ‘Spis mig, drik mig’ er, at den er blandt mine egne favoritter. Hovedpersonen, den noget fucked up unge kvinde, Andrea, rørte noget i mig, og for mig er novellen en fabel om hendes desperate kamp for indentitet, selvstændighed og frihed, som hun finder ved at give helt slip og søge oprøret gennem sin seksualitets mørke sider. Det er ikke en vampyr, der kommer ud på den anden side, det er mere skræmmende end det.

Det er en voldsom historie. En grim historie. Den rummer en vis mængde mørk erotik. Men det er en gysernovelle, ikke erotik. Den er ikke skrevet for at ophidse nogen, selvom nogen nok skal blive det. Det er et dyk ned i mørket i selskab med Andrea, som alle trækker i og forsøger at manipulere. Det er en historie, der kan og bør tolkes, en historie, hvor symbolik og underliggende temaer kalder på eftertanke.

Med den som første novelle, følte jeg, at samlingen blev sparket godt i gang.

‘Spis mig, drik mig’ var i kort periode tilgængelig som selvstændig e-bogsnovelle for et par år siden.

Du kan bestille ‘I lygternes skær’ hjem hos din lokale boghandler, låne den på biblioteket eller købe den direkte af mig. Det sidste gør du lige HER.