Tags

, , , , , , , , ,

Min nye novellesamling, ‘I lygternes skær’, indeholder elleve noveller, der alle har i hvert fald ét ben i gysergenren. Her fortæller jeg om den niende novelle i samlingen.

KRYB

En af de nyeste noveller i samlingen, skrevet i 2018 som sommerens gratis-novelle til modtagerne af mit nyhedsbrev. Novellen var inspireret af et blogindlæg på min og min kones rejseblog ‘Mod nye grænser’.

Det mest læste blogindlæg, jeg nogensinde har skrevet, hedder ‘Kryb i Thailand’. Tropernes kryb lod til at være noget, mange danskere frygtede så meget, at det afholdt dem fra at vove drømmerejsen. Jeg selv havde også haft mine forbehold, den første gang vi rejste til troperne, for nu bare at sige det mildt. Edderkopper, slanger, hajer. Jeg så det hele lidt for levende for mit indre blik. Virkeligheden viste sig heldigvis at være knap så farlig.

Så jeg skrev senere et blogindlæg at berolige folk, der endnu ikke havde taget mod til sig, men af reaktionerne kunne jeg se, at alene det at tale ærligt om disse ting, fik nogle til at … nåja, være knap så beroligede.

Nu er jeg jo gyserforfatter, før jeg er rejseblogger, og gyserforfatteren Steen Langstrup kunne så ikke helt lade være med at tænke, at de der følelser, dem kunne man også skrive et lille gys ud af.

Det blev til ‘KRYB’, som er fiktion, som er mareridt, som er det vores lidt for levende fantasi bilder os ind, venter os, hvis vi vover at rejse til et land med meget kryb.

Anita er checket ind på et luksushotel i Thailand med sin datter Laura. Rejsen er impulsiv, en forpint hævn mod Kent, der vil skilles. Anita har ikke skænket tropernes mange kryb en tanke. Før nu, hvor de er på hotellet.

Vil du vide, hvordan det i virkeligheden er med kryb i Thailand, så synes jeg, du skal læse blogindlægget. Du finder det lige her: Kryb i Thailand.

Du kan bestille ‘I lygternes skær’ hjem hos din lokale boghandler, låne den på biblioteket eller købe den direkte af mig. Det sidste gør du lige HER.

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige HER.