Tags

, , , , , , , ,

Min nye novellesamling, ‘I lygternes skær’, indeholder elleve noveller, der alle har i hvert fald ét ben i gysergenren. Her fortæller jeg om den tiende novelle i samlingen.

Valentinsdag

Dette lille gys har jeg arbejdet med i flere omgange over en periode på syv år, fordi jeg aldrig følte, det var blevet helt færdigt.

Det startede tilbage i 2011, hvor nogle digtere havde udtænkt noget, de kaldte en guerilla-event, som i al sin enkelhed gik ud på at kapre Den Blå Avis ved at indrykke ultrakorte digte som annoncer i avisen. Hvordan de fandt på at invitere mig med, aner jeg ikke, men jeg var vild med idéen og så glad for at være blevet spurgt, at jeg smed, hvad jeg havde i hænderne og kastede mig over at skrive et horrordigt med det samme. Det kom til at hedde ‘Nøgle i hoveddøren’.

Seks år senere i 2017 opfordrede Lars Bukdahl mig til at skrive en håndfuld horrordigte til Hvedekorn. Jeg gik igang og skrev forskellige nye digte, men det her gamle digt fra Den Blå Avis pressede på for at komme med, og jeg endte med at omskrive det i en lidt længere og bedre flydende udgave, som jeg gav titlen ‘Onsdag nat, 23:43’ — alle digtene til Hvedekorn hed noget med en dag og et klokkeslet. Udgaven i Den Blå Avis havde jeg måtte skrive ultra-ultra kort af hensyn til annoncekravene i avisen. Det klædte det lille gys at få lidt mere luft at folde sig ud på.

I 2018, hvor jeg skrev de sidste tekster til novellesamlingen ‘I lygternes skær’ pressede to af digtene fra Hvedekorn sig på, og jeg endte med at skrive dem om til noveller. Det ene var ‘James‘ som jeg har fortalt om tidligere, det andet ‘Valentinsdag’.

Historien er simpel, men sikkert genkendelig for mange. En kvinde forbereder en fræk overraskelse til sin mand på valentinsdag, men ikke alt går efter planen. Lige som i samlingens første novelle ‘Spis mig, drik mig‘ er grundtemaet kvindelig seksualitet, men her er det vendt på hovedet. Gyset findes ikke i at miste kontrollen over sig selv i en rus af frihed og oprør, men om at blotte sig i en verden, hvor kvindens seksualitet kan føre hende hen et sted, hvor hun pludselig er udsat og sårbar.

Du kan bestille ‘I lygternes skær’ hjem hos din lokale boghandler, låne den på biblioteket eller købe den direkte af mig. Det sidste gør du lige HER.

‘I lygternes skær’ er også ude som e- og lydbog. Disse kan streames på eReolen, Storytel, Mofibo og Bookmate samt købes i forskellige velassorterede internetboghandler.