Tags

, , , , , , ,

Fra min scrapbog. Den første stribe i Chili nr. 10, 1989.

I 1989 fyldte jeg 21 år, og fremtiden så alt andet end lys ud. Ingen ville udgive mine tegneserier, ingen af de grafiske skoler ville optage mig, ingen troede på mig, jeg havde ingen penge, og jeg havde faktisk ikke den store lyst til livet.

Jeg levede i en sær cyklus, hvor jeg opfandt nye tegneserier, bombarderede aviser, blade og forlag med dem, fulgt af mørke perioder, når afslagene kom. Indtil nye idéer meldte sig, og det hele gentog sig.

Sent på sommeren 1989 fik jeg idéen til en humoristisk tegneserie om et dansk rockband, The Mighty Rocky RockersThe Mighty Rocky Rockers spillede på alle klichéer om sex, drugs and rock ‘n’ roll, som de tog sig ud i slutfirserne. Den nørdede keyboardspiller, den fordrukne guitarist, den dameglade bassist, den søvnige trommeslager og den målrettede seriøse forsanger. Jeg havde egentlig ikke selv oplevelsen af at have ramt noget særligt, det var bare endnu en serie i rækken. 

Jeg udarbejdede som sædvanligt en 20-25 jokes, som jeg tegnede, så godt jeg kunne, og ringede så til forskellige ungdoms- og musikblade og spurgte om, jeg måtte vise dem mine tegneserier. Og sådan gik det til, at jeg en eftermiddag i september 1989 tog til København for at besøge redaktørerne på to magasiner, Ung og Chili. Det ene et sundhedsblad, der blev delt ud til alle landets 8.- 9.- og 10. klasser, det andet et magasin til landets gymnasieelever.

Og få timer senere sad rystet i min bil og stirrede på mine egne hænder uden at fatte, hvad der lige var sket. Begge redaktører havde købt serien med The Mighty Rocky Rockers. Begge. Efter mere end 7 års ørkenvandring, solgte jeg to steder samme eftermiddag.

Chili var hurtigst i vendingen og allerede få uger senere var den første stribe med The Mighty Rocky Rockers at finde i gymnasiebladet Chili, mens UNG først fulgte efter marts året efter. Til gengæld kom samarbejdet med Chili aldrig rigtig til at køre, mens jeg tegnede fast for UNG i 15 år. Og redaktøren Jens-Emil Nielsen fra UNG er stadig den dag i dag en god ven.

The Mighty Rocky Rockers åbnede flere døre for mig, og i løbet af de næste år leverede jeg således tegneserier om musik, pladesamlere og den slags til en række mindre blade og magasiner.

Men det startede altsammen med Chili for 30 år siden. Dér startede min karriere. Det var det allerførste skridt fra drøm og talent, til en eller anden form for professionel kunstner.