Tags

, , , , , , , , , , ,

Jeg havde sgu overset det, men hey, tidligere i år var det faktisk 25 år siden, UNG bragte den første stribe med VICTOR, min nok mest populære tegneserie.

VICTOR er en dagstribeserie, der består af små fire-billeds vittigheder, om den 15-årige Victors liv og især forelskelse i Louise fra klassen.

Jeg havde allerede på det tidspunkt leveret tegneserier og illustrationer til UNG i nogle år, og de havde faktisk længe puffet til mig for at få mig til at lave en serie om unge, sex og kærlighed, men jeg havde ikke rigtig haft mod på det.

Jeg var på det tidspunkt et sted i livet, hvor jeg havde taget afsked med tegneserierne og var begyndt at skrive bøger. ‘KAT’ lå inde til vurdering på et forlag, og jeg var i fuld gang med det, der skulle blive til ‘Blodets nætter’, men jeg havde også en husleje at betale — og der var på det tidspunkt, ingen der for alvor troede på, at jeg kunne blive forfatter, om jeg så havde hakket mig igennem et manus eller ej. Forlaget var også evigheder om at svare. Mere end et halvt år.

Så jeg begyndte at lege lidt med idéen om at give UNG den serie, de gerne ville have, og da først Victor var dukket op i min fantasi, tog det hele form.

VICTOR var siden en fast del af bladet UNG frem til 2005 og overlevede dermed et par redaktørskift, som ellers er sårbart for freelancere — måske fordi flere undersøgelser viste, at det første de unge læsere (bladet, der blev udgivet af Kommiteen for Sundhedsoplysning, blev delt gratis ud i alle landets 8.-,9.- og 10. klasser) gjorde, når de fik bladet, var at læse Victor-striberne.

VICTOR er som den eneste af mine tegneserier udgivet i albums, og serien blev også brugt som illustration i Anna Louise Stevnhøjs to bøger om unge og sex: Før den første gang, og Efter den første gang.

Herunder kan du læse den første stribe med Victor, som UNG bragte i 1994. Det er egentlig stribe nummer 4, men det var den, de trykte først.