Tags

, , ,

Metropol Urban Explorers er en lille gruppe mennesker, der udstyret med kameraer og lommelygter udforsker forladte steder i og omkring København. I ‘Frygt fabrik fælde’ har de opdaget en fabrik i hjertet af København, som har fået lov at ligge uforstyret hen i årtier.

Men den fredag er der i virkeligheden kun to af gruppens medlemmer tilstede blandt de syv personer, der mødes på en café i nærheden og kort efter lukker sig ind på området.

Det er der flere grunde til. Den mest i øjnefaldende er naturligvis, at de denne gang har ladet en kunstfotograf med assistent og model komme med mod betaling, men måske er grunden i virkeligheden, at fabrikken er noget ganske særligt. En forladt fabrik ingen i miljøet har udforsket eller bare hørt om, selvom den har ligget og forfaldet bag fabriksmuren meget længe. Det er et lille scoop. En perle man holder for sig selv. Derfor er det kun gruppens egentlige kerne, der er med den fredag.

Fyrreårige Gustav er gruppens leder og grundlægger. Han er en rund personlighed, rar og omsorgsfuld. Han er en overvægtig fyr, der til daglig arbejder som parkeringsvagt.

Alex er 33, er en nørdet type, måske endda småautistisk, har stort fuldskæg og stort behov for regler og faste rammer.

Natja er en positiv og selvsikker 25-årige kvinde med langt mørkt hår. Hun er en meget aktiv kvinde, der holder af at presse sig selv fysisk. Hun er, trods aldersforskellen, kærste med Gustav. Modsætninger mødes …

Agnete er slet ikke med i gruppen, men hun er Alex’ nabo, som han har lidt svært ved at sige nej til. Agnete er 21, rødhåret med flotte fregner, og så er hun selv overbevist om, at hun er clairvoyant, hvorfor hun har presset Alex for at tage hende med, så hun kan bruge sine sanser for alvor. Gustav er ikke glad for det, men med kom hun.

Jeg er ikke selv urban explorer, selvom jeg i årevis har holdt af at fotografere forladte bygninger (nogle af billederne kan ses her) rundt omkring i verden, så har jeg altid nøjedes med at tage billeder udefra, mens rigtige urban explorers bryder ind i bygningerne og tager deres (iøvrigt ofte fantastisk stemningsfulde) billeder indenfor.

Men jeg forstår, hvad der driver dem, jeg forstår nysgerrigheden, det stemningsfulde og også det forbudte.

I ‘Frygt fabrik fælde’ er urban explorernes udforskning af den forladte fabrik motoren, der fører os ind i mareridtet og gennem det. De er nutidige, deres handlinger, deres personligheder, deres fortrængte dæmoner, driver historien frem. Det er let at se dem, som historiens hovedpersoner, men det er jeg måske ikke helt sikker på, at de er.