Tags

, , ,

Et af nøglepunkterne i min nye roman, ‘Kvinden der kom med kage‘, udspiller sig i april 1945, hvor Ingrid Nørrestrand, bogens hovedperson, bliver hentet hjem fra kvinde-koncentrationslejren Ravensbrück af Røde Kors’ Hvide Busser.

Ingrid havde været med i en lidt blakket sabotagegruppe i udkanten af modstandsbevægelsen i København, inden hun blev taget af tyskerne og sendt i koncentrationslejr. Hun blev taget, fordi der var en stikker i deres midte, og hun mente endda at vide hvem. Det nyttede bare ikke, for hun blev taget af tyskerne og sat ud af spillet.

Hun havde likvideret flere stikkere for modstandsbevægelsen og var opsat på også at likvidere ‘Jens’, som hun mente var den stikker, der havde angivet hende til tyskerne, når hun vendte hjem.

Men ‘Jens’ var ikke længere at finde, da hun endelig vendte hjem til København efter krigen, og hun var kun skyggen af den kvinde, hun havde været før.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvad der skete med ‘Jens’ og Sabotagegruppe BB i krigens sidste uger, kan du læse videre i min noirroman ‘Panzer‘, der udspiller sig nogenlunde samtidig med, at Ingrid bliver hentet af De hvide busser i Tyskland.

Panzer‘ er en dyster roman om de magtspil, der finder sted bag kulisserne, når freden lurer i nær fremtid, og rummer en del svar på, hvorfor Ingrid oplever det, som om Sabotagegruppe BB nærmest er sunket i jorden, da hun vender hjem nogle måneder senere.

Det er ikke nødvendigt at have læst andre af mine bøger for at få det fulde ud af ‘Kvinden der kom med kage‘, skal jeg huske at sige.